Domaniç Meslek Yüksekokulu Network Çalışmaları Tamamlandı

Domaniç Meslek Yüksekokulu, yapısal kablolama çalışmaları tamamlandı. Yüksekokulumuzda kablolamaya bağlı problemler giderildi. Odalarda bulunan 8 portlu switchler sebebi ile network altyapısında oluşan problemler, ağ yapısında olumsuzluklara ve sürekli network hatlarının kopmasına neden olmaktaydı. Bu sebeple odalarımıza merkez sistem odasından kullanıcı sayılarına ve ağ cihazlarına uygun sayıda Cat6 kablo çekimi yapıldı. Yönetilebilir switchler DHCP Snooping ve arp detection özellikleri aktifleştirildi. Merkezi kontrol wifi controller cihazımıza bağlı 3 adet Access point cihazımız çalışır hale getirildi. Ayrıca Sistem Odası yeniden düzenlenmiş ve Kablosuz Ağ'ın kontrol ve testleri yapılmıştır.

Yapısal kablolama projesinde aşağıdaki standartlar uygulanmış ve bu yapıya uygun telefon ve elektrik kablolaması da gerçekleştirilmiştir.

Data Kablolaması

• Kablo Kanalları