Üniversitemiz Ip Telefon Sistemine Geçti

Üniversitemizin kurum içi ve kurum dışı yapacağı telefon görüşmelerinin VOIP (Voice Over Internet Protocol) teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilmesi için yapılan çalışmalar Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tamamlanmıştır. Bu çalışma ile Üniversitemize bağlı birimlerin artan personel sayısına bağlı olarak oluşabilecek telefon hizmet taleplerinin karşılanması ve VOIP servisinin ölçeklenebilirlik, kalite, verimlilik ve düşük maliyet gibi avantajlarından yararlanılması amaçlanmıştır. Bu kapsamda, Üniversitemizin bütün birimleri, mevcut intranet ağı üzerinden Rektörlük binasındaki sanallaştırma platformuna kurulan IP santral ile irtibatlandırılıp merkezi bir sisteme dâhil edilerek tek numara planı ile çalışır duruma getirilmiştir. Kurumsal VOIP hizmeti ile birlikte ise, kurum dışı yapılacak telefon görüşmeleri için Evliya Çelebi Kampüsü’ne dış hat olarak hizmet sağlayan 16 kanallık kapasite miktarı, diğer yerleşkeleri de içine alarak 200 kanala çıkarılmıştır. Ayrıca her bir personelimize IP telefon makinası tahsis edilip, kurum dışından gelecek aramalar için DID (Doğrudan Dâhili Arama) özelliği kullanılarak tesis edilen numaralar ile doğrudan erişim imkânı sağlanmıştır.

Yeni Santral Numaramız : 0274 443 43 43

IP telefon numaralarına adresinden ulaşılabilir.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2023, Cuma